Omega-3
Pellavan terveysvaikutukset perustuvat suurilta osin sen sisältämiin monityydyttämättömiin rasvahappoihin, erityisesti omega-3-rasvahappoon. Yhdestä ruokalusikallisesta paahdettua rouhittua pellavaa saat koko päivän tarpeesi alfalinoleenihappoa.
Alfalinoleenihapolla on Euroopan unionin hyväksymä terveysväittämä: auttaa pitämään kolesterolitason normaalina. Hyväksytyt terveysväitteet komission asetus (EU) N:o 432/2012
Lignaani
Pellavan antioksidantti on nimeltään lignaani. Sitä on pellavassa noin 700 kertaa enemmän kuin puolukassa tai ruisleivässä.
Proteiini ja kuitu
Linseed Oy:n valmistama paahdettu rouhittu pellava sisältää 21% proteiinia ja 30% ravintokuituja.
Pellavan kuidut aktivoivat suoliston toimintaa. Liukenematon kuitu (2/3 pellavan kuiduista) tuo apua ummetukseen. Liukoinen kuitu (1/3 pellavan kuiduista) tasapainottaa aterian jälkeen veren sokerin nousua ja lisää kylläisyyttä. Lisäksi se auttaa kolesterolitasapainon ylläpidossa sitoen sappihappoja.